Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Korsstygn

March15

Jag är pappaledig nu denna våren och det är riktigt gött! Däremot kan man inte helt fritt göra vad man vill på samma sätt som innan. Maja är stor nog att leka lite själv men hon vill helst inte vara ensam i rummet. Det gick då upp för mig att det vore bra med en ny hobby som fungerar bra att göra stillasittandes i t.ex. soffan. Jag gillar inte direkt att läsa böcker och vi har valt att inte ha en TV i vårt hus. Då slog det mig att korsstygn vore en lite trevlig grej. Nu tänker ni säkert på de klassiska tavlorna som Farmor hade på väggen med texten “hem ljuva hem” och “egen härd är guld värd”. Det är inte sådana tavlor jag menar. Korsstygn är ju i stort sätt pixelart, ungefär som pärlpattor. Så jag gjorde några egna mönster med lite populärkultur-referenser istället, drog iväg till stans sybutik och köpte på mig allt jag behövde. Hon som ägde butiken hjälpte mig så gärna (enligt henne hör det inte till vanligheterna att en 30-årig kille kommer in och köper korsstygnsgrejer). Nu för några dagar sedan blev jag klar med min första tavla:

korsstygn 012_blogg

Det funkade över min förväntan! Ramen hittade jag på en second hand-butik. Jag är nöjd över resultatet och har redan börjat på min andra tavla. Får för mig att det kommer gå betydligt fortare med den, för nu är jag varm i kläderna. Det är ju inte direkt svårt. Jag har ritat mönster till tre tavlor, så målet är att göra klart dom, men efter det så får jag se. Tavla nummer två har batman-tema! 😉

Publicerad under Hobby

Kommentarer är avstängda.