Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Jag har skaffat ytterligare en hobby!

November14

För nÄgra veckor sedan upptÀckte jag Nerf-guns. Det Àr leksaksgevÀr som har funnits ganska lÀnge men aldrig varit sÄ stort i Sverige. Allt kommer ifrÄn USA ifrÄn början, förstÄs. Dom var inte jÀttedyra sÄ jag köpte ett par och blev mycket positivt överraskad. Dom skjuter hÄrdare och mer pricksÀkert Àn vad man kan tro.

Soft Air Guns Ă€r en annan hobby som jag haft och hĂ„llit pĂ„ med i över 10 Ă„r, men det Ă€r svĂ„rt för man kan inte spela det hursomhelst och varsomhelst, mest pĂ„ grund utav att de ser precis ut som riktiga vapen. Är ju riktigt jobbigt om nĂ„gon orolig granne ringer polisen. Den risken finns inte riktigt med Nerf-guns och det Ă€r en av sakerna som gör det hela sĂ„ bra. Och det funkar precis lika bra att spela med barn som med vuxna!

En spelvariant som Àr vÀldigt stor i USA Àr Human versus Zombies. Det Àr en grupp med studenter som kommit pÄ grundreglerna och det har spridit sig som en löpeld över USAs universitet de senaste 10 Ären. Alla som Àr med och deltar har Nerf-vapen med sig. I början vÀljs en spelare ut till att vara Zombie. Lyckas Zombien röra vid en annan spelare blir denna ocksÄ en Zombie. PÄ sÄ vis sprids Zombie-viruset och mÀnniskorna blir fÀrre och fÀrre. Man försvarar sig ju givetvis med sin Nerf-gun, men ammunitionen kommer ju sÄ smÄningom ta slut och Zombierna dör inte nÀr det blir trÀffade utan blir bara paralyserade i en viss tid.
Detta verkar sjukt roligt och min plan Àr att göra en egen variant utav det. Planen Àr att till nÀsta sommar dra ihop ett vÀldigt stort gÀng mÀnniskor och spela detta. Jag har skrivit egna regler och Àven gjort en logotyp.

SjÀlvklart kan man Àven anvÀnda Nerf-gunsen till andra spel och lekar med sÄ det kÀnns vÀldigt roligt tycker jag. Jag har hunnit köpa pÄ mig en rÀtt sÄ bra samling redan tycker jag, och fler lÀr det bli. HÀr Àr min samling just nu:

nerf-guns_blogg

De sÀljs pÄ leksaksaffÀrer och Àr för barn i Äldrarna 8 och uppÄt, men det hindrar ju inte mig ifrÄn att roa mig med dom. Jag har sÄlt en hel del grejer för att fÄ ihop pengar till att köpa Nerf-guns. Det kÀnns fint att rensa upp lite och samtidigt förnya sig. Jag har stora förhoppningar om att detta ska leda till gemenskap och nya möjligheter.

Publicerad under Grafiskt arbete, Hobby, Nerf

Kommentarer är avstängda.