Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Logotyp till CGC

December15

För någon eller några veckor sen hjälpte jag en kompis (Mia) till mig som sjunger i CGC (Carlshamn Gospel Choir) att designa om deras logotyp. Till en koncert nu i jul så ska de trycka upp nya t-shirts till alla i kören med logotypen på.
Sånna här uppdrag är nästan alltid roliga för det blir ett synligt resultat.

Precis innan Mia frågade mig hade jag köpt en Wacom bamboo (En digital ritplatta), så det var riktigt schysst att få använda den till något vettigt. Och jag hade ganska mycket nytta utav den för just det här “jobbet”. Det är väldigt mycket lättare att få till mjuka kanter och liknande när man får använda en penna istället för en mus.

Som grund har jag använt två olika teckensnitt, som jag sedan har ritat om rätt så kraftigt. Den har lite retro-stil tycker jag nog. Jag har även lagt på lite toningar för att den inte ska se så platt ut.

Den här logotypen kommer så småningom att dyka upp inne på min portfolio också. Jag väntar bara på ett bra foto på t-shirten.

Publicerad under Grafiskt arbete

Kommentarer är avstängda.