Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Känslor, lögner & Blocket

May24
Idag har vi haft två intressanta diskussioner på jobbet. Den första handlade huruvida insekter känner smärta eller inte. Det hela började med att jag såg en fluga/stekel på bussen som hade “tappat” båda sina högra framben, men inte verkade så överdrivet berörd utav detta utan klättrade där på rutan, så gott han kunde, med de benen han hade kvar. Jag googlade lite på det hela men fick inga riktigt bra svar. Insekter har känsel, de kan känna värme och de kan ju känna om de går/flyger in i saker, men om de kan känna smärta hittade jag inget svar på…
Den andra diskussionen handlade om Bluff-makare. Jag och Sandra var på Holje marknad nu i helgen som varit (det var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen). Hursomhelst när vi var där fastnade vi hos en försäljare/knalle som sålde lite diverse saker, bland annat ett väldigt bra puts/rengöringsmedel (som Sandra köpte, och även har köpt innan, åt sin mamma). En annan sak som han sålde var ett armband som skulle hjälpa en att få bättre balans och bli allmänt starkare. Bandet heter Bionic Band och det ser sjukt simpelt ut. Det kostar 600 spänn, och sak tydligen vara bra mot precis allt. Hur skumt det än låter så blir det väldigt övertygande när han börjar visa dess effekter, och det ser verkligen verkligen ut att fungera, även när han testar det på oss själva. Vi hade ju självklart inte pengar till att köpa det och det hade vi ändå inte tänkt göra. Men direkt när jag kom hem var jag tvungen att googla på det. Självklart är det en bluff! Men det jag tycker är mest intressant är hur han som säljer det tänker. Han måste ju uppenbarligen vara medveten om att det är en bluff, men ändå så säljer han det!
Sist men inte minst så har jag stora förhoppningar om att jag ska få min Freebord såld ikväll. Jag har fått några som nappat på min Blocket-annons. Och ikväll är den en kille som ska komma hit och kolla på bräda. Det hade verkligen varit skönt om jag fick den såld…

Idag har vi haft två intressanta diskussioner på jobbet. Den första handlade huruvida insekter känner smärta eller inte. Det hela började med att jag såg en fluga/stekel på bussen som hade “tappat” båda sina högra framben, men inte verkade så överdrivet berörd utav detta utan klättrade där på rutan, så gott han kunde, med de benen han hade kvar. Jag googlade lite på det hela men fick inga riktigt bra svar. Insekter har känsel, de kan känna värme och de kan ju känna om de går/flyger in i saker, men om de kan känna smärta hittade jag inget svar på…

Den andra diskussionen handlade om Bluff-makare. Jag och Sandra var på Holje marknad nu i helgen som varit (det var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen). Hursomhelst när vi var där fastnade vi hos en försäljare/knalle som sålde lite diverse saker, bland annat ett väldigt bra puts/rengöringsmedel (som Sandra köpte, och även har köpt innan, åt sin mamma). En annan sak som han sålde var ett armband som skulle hjälpa en att få bättre balans och bli allmänt starkare. Bandet heter Bionic Band och det ser sjukt simpelt ut. Det kostar 600 spänn, och ska tydligen vara bra mot precis allt. Hur skumt det än låter så blir det väldigt övertygande när han börjar visa dess effekter, och det ser verkligen verkligen ut att fungera, även när han testar det på oss själva. Vi hade ju självklart inte pengar till att köpa det och det hade vi ändå inte tänkt göra. Men direkt när jag kom hem var jag tvungen att googla på det. Självklart är det mest sannolikt en bluff! Men det jag tycker är mest intressant är hur han som säljer det tänker. Han måste ju uppenbarligen vara medveten om att det är en bluff, men ändå så säljer han det!

Sist men inte minst så har jag stora förhoppningar om att jag ska få min Freebord såld ikväll. Jag har fått några som nappat på min Blocket-annons. Och ikväll är den en kille som ska komma hit och kolla på den. Det hade verkligen varit skönt om jag fick den såld…

Publicerad under Funderingar, Jobbet

Kommentarer är avstängda.