Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Tavla nummer två

April29

För några veckor sedan blev jag klar med tavla nummer två, som numera hänger i vår hall och påminner alla om att vara sig själv!

batman_kors

Jag har lite smått börjat på nummer tre, men inte kommit alls speciellt långt än. Känner att jag har tappat farten lite grann, men det kanske bara beror på att motivet inte är lika “grafiskt roligt” som tavla nummer två. Ramen på trean är ganska enformig nämligen.

Publicerad under Hobby | 2 Kommentarer »

Korsstygn

March15

Jag är pappaledig nu denna våren och det är riktigt gött! Däremot kan man inte helt fritt göra vad man vill på samma sätt som innan. Maja är stor nog att leka lite själv men hon vill helst inte vara ensam i rummet. Det gick då upp för mig att det vore bra med en ny hobby som fungerar bra att göra stillasittandes i t.ex. soffan. Jag gillar inte direkt att läsa böcker och vi har valt att inte ha en TV i vårt hus. Då slog det mig att korsstygn vore en lite trevlig grej. Nu tänker ni säkert på de klassiska tavlorna som Farmor hade på väggen med texten “hem ljuva hem” och “egen härd är guld värd”. Det är inte sådana tavlor jag menar. Korsstygn är ju i stort sätt pixelart, ungefär som pärlpattor. Så jag gjorde några egna mönster med lite populärkultur-referenser istället, drog iväg till stans sybutik och köpte på mig allt jag behövde. Hon som ägde butiken hjälpte mig så gärna (enligt henne hör det inte till vanligheterna att en 30-årig kille kommer in och köper korsstygnsgrejer). Nu för några dagar sedan blev jag klar med min första tavla:

korsstygn 012_blogg

Det funkade över min förväntan! Ramen hittade jag på en second hand-butik. Jag är nöjd över resultatet och har redan börjat på min andra tavla. Får för mig att det kommer gå betydligt fortare med den, för nu är jag varm i kläderna. Det är ju inte direkt svårt. Jag har ritat mönster till tre tavlor, så målet är att göra klart dom, men efter det så får jag se. Tavla nummer två har batman-tema! 😉

Publicerad under Hobby | Comments Off on Korsstygn

Jag har skaffat ytterligare en hobby!

November14

För några veckor sedan upptäckte jag Nerf-guns. Det är leksaksgevär som har funnits ganska länge men aldrig varit så stort i Sverige. Allt kommer ifrån USA ifrån början, förstås. Dom var inte jättedyra så jag köpte ett par och blev mycket positivt överraskad. Dom skjuter hårdare och mer pricksäkert än vad man kan tro.

Soft Air Guns är en annan hobby som jag haft och hållit på med i över 10 år, men det är svårt för man kan inte spela det hursomhelst och varsomhelst, mest på grund utav att de ser precis ut som riktiga vapen. Är ju riktigt jobbigt om någon orolig granne ringer polisen. Den risken finns inte riktigt med Nerf-guns och det är en av sakerna som gör det hela så bra. Och det funkar precis lika bra att spela med barn som med vuxna!

En spelvariant som är väldigt stor i USA är Human versus Zombies. Det är en grupp med studenter som kommit på grundreglerna och det har spridit sig som en löpeld över USAs universitet de senaste 10 åren. Alla som är med och deltar har Nerf-vapen med sig. I början väljs en spelare ut till att vara Zombie. Lyckas Zombien röra vid en annan spelare blir denna också en Zombie. På så vis sprids Zombie-viruset och människorna blir färre och färre. Man försvarar sig ju givetvis med sin Nerf-gun, men ammunitionen kommer ju så småningom ta slut och Zombierna dör inte när det blir träffade utan blir bara paralyserade i en viss tid.
Detta verkar sjukt roligt och min plan är att göra en egen variant utav det. Planen är att till nästa sommar dra ihop ett väldigt stort gäng människor och spela detta. Jag har skrivit egna regler och även gjort en logotyp.

Självklart kan man även använda Nerf-gunsen till andra spel och lekar med så det känns väldigt roligt tycker jag. Jag har hunnit köpa på mig en rätt så bra samling redan tycker jag, och fler lär det bli. Här är min samling just nu:

nerf-guns_blogg

De säljs på leksaksaffärer och är för barn i åldrarna 8 och uppåt, men det hindrar ju inte mig ifrån att roa mig med dom. Jag har sålt en hel del grejer för att få ihop pengar till att köpa Nerf-guns. Det känns fint att rensa upp lite och samtidigt förnya sig. Jag har stora förhoppningar om att detta ska leda till gemenskap och nya möjligheter.

Publicerad under Grafiskt arbete, Hobby, Nerf | Comments Off on Jag har skaffat ytterligare en hobby!

LEGO Interstellar

June23

Interstellar är en riktigt bra film, och för ett tag sedan såg jag någon som hade byggt skeppet ifrån filmen i LEGO. Tänkte att jag också ville göra lite Interstellar-LEGO, speciellt roboten TARS. Det har byggt upp lite pengar på mitt hobbykonto så jag har beställt lite lego på sista tiden, både ifrån Portugal och Tyskland faktiskt! Jag har ett par olika LEGO-projekt som jag köper LEGO till just nu, så det är inte endast för detta som jag beställde.

Så här kommer min tolkning på några karaktärer ifrån filmen Interstellar:

Kolla även gärna in min Flickr-sida för att se fler LEGO-bilder

Publicerad under Film, Hobby, LEGO | Comments Off on LEGO Interstellar

Årets Julkrubba i LEGO är klar!

December6

Nu i veckan fick jag äntligen de sista klossarna, som jag beställt ifrån Slovakien. Då var det bara att sätta igång och bygga klart allt. Nytt för i år är Kejsar Augustus och Kung Herodes. Jag har även gjort lite småändringar på några andra detaljer. Kan du hitta vilka? En ytterligare ny sak som jag gjort är att jag tagit bilder till bibeltexten kring julevangeliet, vers för vers.Här är en länk till mitt album inne på flickr: Klicka här. Inne på min flickr-sida finns fler bilder på hela julkrubban i sin helhet samt alla bilder på bibelverserna.

Publicerad under Hobby, LEGO | Comments Off on Årets Julkrubba i LEGO är klar!
« Äldre inlägg