Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Jag har skaffat ytterligare en hobby!

November14

För några veckor sedan upptäckte jag Nerf-guns. Det är leksaksgevär som har funnits ganska länge men aldrig varit så stort i Sverige. Allt kommer ifrån USA ifrån början, förstås. Dom var inte jättedyra så jag köpte ett par och blev mycket positivt överraskad. Dom skjuter hårdare och mer pricksäkert än vad man kan tro.

Soft Air Guns är en annan hobby som jag haft och hållit på med i över 10 år, men det är svårt för man kan inte spela det hursomhelst och varsomhelst, mest på grund utav att de ser precis ut som riktiga vapen. Är ju riktigt jobbigt om någon orolig granne ringer polisen. Den risken finns inte riktigt med Nerf-guns och det är en av sakerna som gör det hela så bra. Och det funkar precis lika bra att spela med barn som med vuxna!

En spelvariant som är väldigt stor i USA är Human versus Zombies. Det är en grupp med studenter som kommit på grundreglerna och det har spridit sig som en löpeld över USAs universitet de senaste 10 åren. Alla som är med och deltar har Nerf-vapen med sig. I början väljs en spelare ut till att vara Zombie. Lyckas Zombien röra vid en annan spelare blir denna också en Zombie. På så vis sprids Zombie-viruset och människorna blir färre och färre. Man försvarar sig ju givetvis med sin Nerf-gun, men ammunitionen kommer ju så småningom ta slut och Zombierna dör inte när det blir träffade utan blir bara paralyserade i en viss tid.
Detta verkar sjukt roligt och min plan är att göra en egen variant utav det. Planen är att till nästa sommar dra ihop ett väldigt stort gäng människor och spela detta. Jag har skrivit egna regler och även gjort en logotyp.

Självklart kan man även använda Nerf-gunsen till andra spel och lekar med så det känns väldigt roligt tycker jag. Jag har hunnit köpa på mig en rätt så bra samling redan tycker jag, och fler lär det bli. Här är min samling just nu:

nerf-guns_blogg

De säljs på leksaksaffärer och är för barn i åldrarna 8 och uppåt, men det hindrar ju inte mig ifrån att roa mig med dom. Jag har sålt en hel del grejer för att få ihop pengar till att köpa Nerf-guns. Det känns fint att rensa upp lite och samtidigt förnya sig. Jag har stora förhoppningar om att detta ska leda till gemenskap och nya möjligheter.

Publicerad under Grafiskt arbete, Hobby, Nerf | Comments Off on Jag har skaffat ytterligare en hobby!

Logotyp till CGC

December15

För någon eller några veckor sen hjälpte jag en kompis (Mia) till mig som sjunger i CGC (Carlshamn Gospel Choir) att designa om deras logotyp. Till en koncert nu i jul så ska de trycka upp nya t-shirts till alla i kören med logotypen på.
Sånna här uppdrag är nästan alltid roliga för det blir ett synligt resultat.

Precis innan Mia frågade mig hade jag köpt en Wacom bamboo (En digital ritplatta), så det var riktigt schysst att få använda den till något vettigt. Och jag hade ganska mycket nytta utav den för just det här “jobbet”. Det är väldigt mycket lättare att få till mjuka kanter och liknande när man får använda en penna istället för en mus.

Som grund har jag använt två olika teckensnitt, som jag sedan har ritat om rätt så kraftigt. Den har lite retro-stil tycker jag nog. Jag har även lagt på lite toningar för att den inte ska se så platt ut.

Den här logotypen kommer så småningom att dyka upp inne på min portfolio också. Jag väntar bara på ett bra foto på t-shirten.

Publicerad under Grafiskt arbete | Comments Off on Logotyp till CGC