Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

En gnutta roligare vardag

September27

Här följer några tips och fraser på hur man får en aningen roligare vardag. Nyckeln till detta är att välja rätt tillfällen och att inte göra det för ofta. Du är ‘Person B’ i nedan exempel.

Person A: Har du sett den nya Bourne-filmen?
Person B: Ser jag ut som någon som har sett den nya Bourne-filmen?? (Detta funkar på de flesta saker/objekt/filmer/etc…)

Person A: Vet du vad klockan är?
Person B: Nä, vet du??

Person A: Vad har du för telefonnummer?
Person B: Öhh.. 0, 7… ehh.. 0, 3, 5, 2 ehh.. 3, 2, 9, 1! (Sägs på ett sätt som låter som att du hittar på, även fast numret är rätt)

Person A: Du kan ju inte plocka upp saker ifrån marken så där, de kan ju vara smutsiga!
Person B: Du är en sak!! (Detta funkar i flera sammanhang, med i stort sätt alla substantiv)

Person B: Vet du vad som är riktigt surt?
Person A: Nä!
Person B: Citroner! Det är riktigt surt! (Funkar på flera saker/företeelser)

Person A: Har du hört den nya skivan med Bo Kaspers?
Person B: Nej, jag lyssnar bara på bra musik! (Denna kan vara känslig, så den bör bara göra med personer man känner väl och som förstår ironi)

Nyckeln i detta är att göra det med måtta! Lycka till! 🙂

Ps. Plus i kanten för den som lyckas använda samtliga av dessa “skämt” under en och samma arbetsintervju!
“-Har ni haft några liknanade jobb innan? -Ser jag ut som någon som…” 😉

Publicerad under Funderingar | Comments Off on En gnutta roligare vardag

Fantasi

June12

Tänk om man hade så otroligt bra fantasi att man kunde föreställa sig saker som blev så verkliga att man själv trodde på det. Ett exempel: Visst är det härligt när man vet att det är den sista dagen utav något? T.ex. sista dagen i skolan eller sista dagen på jobbet. Tänk om man kunde föreställa sig att alla dagar är sista dagen på jobbet. Tänk vad glad man skulle vara! Vad härligt det skulle vara att få åka hem!
Sen kunde man på morgonen nästa dag kunna föreställa eller fantisera att det är första dagen på ett nytt jobb. Vad spännande och roligt allt skulle bli.

Det kanske finns vissa baksidor och luckor i min teori. Det kanske blir jobbigt om man helt ofrivilligt börjar fantisera fram verkliga saker. Det är väl det som kallas hallucinationer. Alla som sitter inlåsta på mentalsjukhus (sånt man ser i filmer) kanske bara har otroligt bra fantasi.

Det tåls att tänka på i alla fall.

Publicerad under Funderingar | Comments Off on Fantasi

Vika papper

May26
Visste du om att det är typ fysiskt omöjligt att vika ett papper (förutsättningsvis att du hela tiden viker det på mitten) mer än sju gånger. Det spelar inte heller någon roll hur stort papper man har ifrån början. Prova det själv så får du se!
Jag fick för övrigt min Freebord såld, så nu är jag 1500 kronor rikare! 😀
Publicerad under Funderingar | 1 Kommentar »

Känslor, lögner & Blocket

May24
Idag har vi haft två intressanta diskussioner på jobbet. Den första handlade huruvida insekter känner smärta eller inte. Det hela började med att jag såg en fluga/stekel på bussen som hade “tappat” båda sina högra framben, men inte verkade så överdrivet berörd utav detta utan klättrade där på rutan, så gott han kunde, med de benen han hade kvar. Jag googlade lite på det hela men fick inga riktigt bra svar. Insekter har känsel, de kan känna värme och de kan ju känna om de går/flyger in i saker, men om de kan känna smärta hittade jag inget svar på…
Den andra diskussionen handlade om Bluff-makare. Jag och Sandra var på Holje marknad nu i helgen som varit (det var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen). Hursomhelst när vi var där fastnade vi hos en försäljare/knalle som sålde lite diverse saker, bland annat ett väldigt bra puts/rengöringsmedel (som Sandra köpte, och även har köpt innan, åt sin mamma). En annan sak som han sålde var ett armband som skulle hjälpa en att få bättre balans och bli allmänt starkare. Bandet heter Bionic Band och det ser sjukt simpelt ut. Det kostar 600 spänn, och sak tydligen vara bra mot precis allt. Hur skumt det än låter så blir det väldigt övertygande när han börjar visa dess effekter, och det ser verkligen verkligen ut att fungera, även när han testar det på oss själva. Vi hade ju självklart inte pengar till att köpa det och det hade vi ändå inte tänkt göra. Men direkt när jag kom hem var jag tvungen att googla på det. Självklart är det en bluff! Men det jag tycker är mest intressant är hur han som säljer det tänker. Han måste ju uppenbarligen vara medveten om att det är en bluff, men ändå så säljer han det!
Sist men inte minst så har jag stora förhoppningar om att jag ska få min Freebord såld ikväll. Jag har fått några som nappat på min Blocket-annons. Och ikväll är den en kille som ska komma hit och kolla på bräda. Det hade verkligen varit skönt om jag fick den såld…

Idag har vi haft två intressanta diskussioner på jobbet. Den första handlade huruvida insekter känner smärta eller inte. Det hela började med att jag såg en fluga/stekel på bussen som hade “tappat” båda sina högra framben, men inte verkade så överdrivet berörd utav detta utan klättrade där på rutan, så gott han kunde, med de benen han hade kvar. Jag googlade lite på det hela men fick inga riktigt bra svar. Insekter har känsel, de kan känna värme och de kan ju känna om de går/flyger in i saker, men om de kan känna smärta hittade jag inget svar på…

Den andra diskussionen handlade om Bluff-makare. Jag och Sandra var på Holje marknad nu i helgen som varit (det var för övrigt inte mycket att hänga i julgranen). Hursomhelst när vi var där fastnade vi hos en försäljare/knalle som sålde lite diverse saker, bland annat ett väldigt bra puts/rengöringsmedel (som Sandra köpte, och även har köpt innan, åt sin mamma). En annan sak som han sålde var ett armband som skulle hjälpa en att få bättre balans och bli allmänt starkare. Bandet heter Bionic Band och det ser sjukt simpelt ut. Det kostar 600 spänn, och ska tydligen vara bra mot precis allt. Hur skumt det än låter så blir det väldigt övertygande när han börjar visa dess effekter, och det ser verkligen verkligen ut att fungera, även när han testar det på oss själva. Vi hade ju självklart inte pengar till att köpa det och det hade vi ändå inte tänkt göra. Men direkt när jag kom hem var jag tvungen att googla på det. Självklart är det mest sannolikt en bluff! Men det jag tycker är mest intressant är hur han som säljer det tänker. Han måste ju uppenbarligen vara medveten om att det är en bluff, men ändå så säljer han det!

Sist men inte minst så har jag stora förhoppningar om att jag ska få min Freebord såld ikväll. Jag har fått några som nappat på min Blocket-annons. Och ikväll är den en kille som ska komma hit och kolla på den. Det hade verkligen varit skönt om jag fick den såld…

Publicerad under Funderingar, Jobbet | Comments Off on Känslor, lögner & Blocket

Vänstern

December25

För cirka ett och ett halvt år sedan fick jag för mig att börja ändra på en del vanor som jag har. Mest för att det är nyttigt för hjärnan att tänka nytt när det gäller just vanesaker. Men också för att inte bli en tråkig vanemänniska.

T.ex. så borstar man ju alltid tänderna med samma hand (i mitt fall högerhanden) och det gör ju att man blir starkare i den armen. Omväxling borde vara nyttigt, eller hur?

Jag växlade arm att ha klockan på.
Jag började borsta tänderna med vänster hand.
Och jag växlade axel att ha min ryggsäck på.
Det var sjukt ovant i början och man hade inte alls samma motorik i den “felaktiga” sidan. Men efter ett par månader så var det stor skillnad och nu tänker jag inte ens på det.
För ett halvår sen bytte jag även musarm, ifrån höger till vänster. Det var riktigt jobbigt i början men nu går det nästan precis lika bra som med höger, och jag känner mig väldigt mycket mer mångsidigt.

Det kanske låter som en löjlig grej, men jag tror det påverkar mer än vi tror. Man tränar upp samarbetet mellan hjärnhalvorna och det i sin tur påverkar otroligt mycket saker.

Jag utmanar alla som läser detta att bryta och förändra minst en vana. Kanske hoppar du ner för trappor med samma fot först hela tiden. Eller kanske håller du muggen med samma hand hela tiden. Prova att ändra på det! Och berätta för mig hur det går!

God jul förresten!!

Publicerad under Funderingar | Comments Off on Vänstern