Design av Viktor Persson

Skapande i min vardag + lite nördig hobby

Tavla nummer tvÄ

April29

För nÄgra veckor sedan blev jag klar med tavla nummer tvÄ, som numera hÀnger i vÄr hall och pÄminner alla om att vara sig sjÀlv!

batman_kors

Jag har lite smĂ„tt börjat pĂ„ nummer tre, men inte kommit alls speciellt lĂ„ngt Ă€n. KĂ€nner att jag har tappat farten lite grann, men det kanske bara beror pĂ„ att motivet inte Ă€r lika “grafiskt roligt” som tavla nummer tvĂ„. Ramen pÄ trean Àr ganska enformig nĂ€mligen.

Publicerad under Hobby | 2 Kommentarer »

Korsstygn

March15

Jag Ă€r pappaledig nu denna vĂ„ren och det Ă€r riktigt gött! DĂ€remot kan man inte helt fritt göra vad man vill pĂ„ samma sĂ€tt som innan. Maja Ă€r stor nog att leka lite sjĂ€lv men hon vill helst inte vara ensam i rummet. Det gick dĂ„ upp för mig att det vore bra med en ny hobby som fungerar bra att göra stillasittandes i t.ex. soffan. Jag gillar inte direkt att lĂ€sa böcker och vi har valt att inte ha en TV i vĂ„rt hus. DĂ„ slog det mig att korsstygn vore en lite trevlig grej. Nu tĂ€nker ni sĂ€kert pĂ„ de klassiska tavlorna som Farmor hade pĂ„ vĂ€ggen med texten “hem ljuva hem” och “egen hĂ€rd Ă€r guld vĂ€rd”. Det Ă€r inte sĂ„dana tavlor jag menar. Korsstygn Ă€r ju i stort sĂ€tt pixelart, ungefĂ€r som pĂ€rlpattor. SĂ„ jag gjorde nĂ„gra egna mönster med lite populĂ€rkultur-referenser istĂ€llet, drog ivĂ€g till stans sybutik och köpte pĂ„ mig allt jag behövde. Hon som Ă€gde butiken hjĂ€lpte mig sĂ„ gĂ€rna (enligt henne hör det inte till vanligheterna att en 30-Ă„rig kille kommer in och köper korsstygnsgrejer). Nu för nĂ„gra dagar sedan blev jag klar med min första tavla:

korsstygn 012_blogg

Det funkade över min förvĂ€ntan! Ramen hittade jag pĂ„ en second hand-butik. Jag Ă€r nöjd över resultatet och har redan börjat pĂ„ min andra tavla. FĂ„r för mig att det kommer gĂ„ betydligt fortare med den, för nu Ă€r jag varm i klĂ€derna. Det Ă€r ju inte direkt svĂ„rt. Jag har ritat mönster till tre tavlor, sĂ„ mĂ„let Ă€r att göra klart dom, men efter det sĂ„ fĂ„r jag se. Tavla nummer tvĂ„ har batman-tema! 😉

Publicerad under Hobby | Comments Off on Korsstygn

Jag har skaffat ytterligare en hobby!

November14

För nÄgra veckor sedan upptÀckte jag Nerf-guns. Det Àr leksaksgevÀr som har funnits ganska lÀnge men aldrig varit sÄ stort i Sverige. Allt kommer ifrÄn USA ifrÄn början, förstÄs. Dom var inte jÀttedyra sÄ jag köpte ett par och blev mycket positivt överraskad. Dom skjuter hÄrdare och mer pricksÀkert Àn vad man kan tro.

Soft Air Guns Ă€r en annan hobby som jag haft och hĂ„llit pĂ„ med i över 10 Ă„r, men det Ă€r svĂ„rt för man kan inte spela det hursomhelst och varsomhelst, mest pĂ„ grund utav att de ser precis ut som riktiga vapen. Är ju riktigt jobbigt om nĂ„gon orolig granne ringer polisen. Den risken finns inte riktigt med Nerf-guns och det Ă€r en av sakerna som gör det hela sĂ„ bra. Och det funkar precis lika bra att spela med barn som med vuxna!

En spelvariant som Àr vÀldigt stor i USA Àr Human versus Zombies. Det Àr en grupp med studenter som kommit pÄ grundreglerna och det har spridit sig som en löpeld över USAs universitet de senaste 10 Ären. Alla som Àr med och deltar har Nerf-vapen med sig. I början vÀljs en spelare ut till att vara Zombie. Lyckas Zombien röra vid en annan spelare blir denna ocksÄ en Zombie. PÄ sÄ vis sprids Zombie-viruset och mÀnniskorna blir fÀrre och fÀrre. Man försvarar sig ju givetvis med sin Nerf-gun, men ammunitionen kommer ju sÄ smÄningom ta slut och Zombierna dör inte nÀr det blir trÀffade utan blir bara paralyserade i en viss tid.
Detta verkar sjukt roligt och min plan Àr att göra en egen variant utav det. Planen Àr att till nÀsta sommar dra ihop ett vÀldigt stort gÀng mÀnniskor och spela detta. Jag har skrivit egna regler och Àven gjort en logotyp.

SjÀlvklart kan man Àven anvÀnda Nerf-gunsen till andra spel och lekar med sÄ det kÀnns vÀldigt roligt tycker jag. Jag har hunnit köpa pÄ mig en rÀtt sÄ bra samling redan tycker jag, och fler lÀr det bli. HÀr Àr min samling just nu:

nerf-guns_blogg

De sÀljs pÄ leksaksaffÀrer och Àr för barn i Äldrarna 8 och uppÄt, men det hindrar ju inte mig ifrÄn att roa mig med dom. Jag har sÄlt en hel del grejer för att fÄ ihop pengar till att köpa Nerf-guns. Det kÀnns fint att rensa upp lite och samtidigt förnya sig. Jag har stora förhoppningar om att detta ska leda till gemenskap och nya möjligheter.

Publicerad under Grafiskt arbete, Hobby, Nerf | Comments Off on Jag har skaffat ytterligare en hobby!

LEGO Interstellar

June23

Interstellar Àr en riktigt bra film, och för ett tag sedan sÄg jag nÄgon som hade byggt skeppet ifrÄn filmen i LEGO. TÀnkte att jag ocksÄ ville göra lite Interstellar-LEGO, speciellt roboten TARS. Det har byggt upp lite pengar pÄ mitt hobbykonto sÄ jag har bestÀllt lite lego pÄ sista tiden, bÄde ifrÄn Portugal och Tyskland faktiskt! Jag har ett par olika LEGO-projekt som jag köper LEGO till just nu, sÄ det Àr inte endast för detta som jag bestÀllde.

SÄ hÀr kommer min tolkning pÄ nÄgra karaktÀrer ifrÄn filmen Interstellar:

Kolla Àven gÀrna in min Flickr-sida för att se fler LEGO-bilder

Publicerad under Film, Hobby, LEGO | Comments Off on LEGO Interstellar

Årets Julkrubba i LEGO Ă€r klar!

December6

Nu i veckan fick jag Àntligen de sista klossarna, som jag bestÀllt ifrÄn Slovakien. DÄ var det bara att sÀtta igÄng och bygga klart allt. Nytt för i Är Àr Kejsar Augustus och Kung Herodes. Jag har Àven gjort lite smÄÀndringar pÄ nÄgra andra detaljer. Kan du hitta vilka? En ytterligare ny sak som jag gjort Àr att jag tagit bilder till bibeltexten kring julevangeliet, vers för vers.



HÀr Àr en lÀnk till mitt album inne pÄ flickr: Klicka hÀr. Inne pÄ min flickr-sida finns fler bilder pÄ hela julkrubban i sin helhet samt alla bilder pÄ bibelverserna.

Publicerad under Hobby, LEGO | Comments Off on Årets Julkrubba i LEGO Ă€r klar!
« Äldre inlägg